ISO 9001 och ISO 14001 - Inte bara för jättar, utan även för de mindre och entreprenörsdrivna

Skrivet Av
Patrik Björklund
Patrik Björklund
Publicerad
May 19, 2023
Ämne
ISO-standarder
ISO 9001 och ISO 14001 - Inte bara för jättar, utan även för de mindre och entreprenörsdrivna

ISO 9001 och ISO 14001
- Inte bara för jättar, utan även för de mindre och entreprenörsdrivna

Vi vet att det finns en hel del snack om ISO 9001 och ISO 14001-certifieringar och hur de i allmänhet förknippas med stora, traditionella företag.  

Men visste du att dessa certifieringar inte bara är till för jättarna där ute, utan också för mindre och entreprenörsdrivna bolag?  

Häng med så ska vi berätta varför det är viktigt att även de mindre företagen överväger att implementera dessa standarder i sin verksamhet.

Kvalitet och miljö - hand i hand

Först och främst, låt oss förtydliga vad dessa certifikat handlar om.  

ISO 9001 är en internationell standard för kvalitetsledningssystem som hjälper företag att säkerställa att de levererar produkter och tjänster av hög kvalitet.  

ISO 14001, är en internationell standard för miljöledningssystem som hjälper organisationer att förbättra sin miljöprestanda och minimera negativa effekter på miljön.

Båda dessa standarder är viktiga, oavsett storlek på företaget.  

Ett mindre entreprenörsdrivet bolag kan också dra nytta av att implementera dessa system för att förbättra sin verksamhet och göra den mer hållbar.

Kundernas förväntningar och konkurrenskraft

Alla vill vi göra affärer med företag som bryr sig om kvalitet och miljö, eller hur?  

Genom att vara certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001 visar mindre entreprenörsdrivna bolag att de tar dessa frågor på allvar och arbetar aktivt för att upprätthålla höga standarder. Detta gör dem mer attraktiva för potentiella kunder och kan ge dem en konkurrensfördel gentemot andra företag.

Förenkla och effektivisera processer

För mindre företag kan det vara svårt att veta var man ska börja när det gäller att förbättra sina processer och rutiner. Genom att implementera ISO 9001 och ISO 14001 får man en tydlig struktur och riktlinjer att följa, vilket underlättar för företaget att hitta områden där det finns utrymme för förbättringar.  

Det kan även leda till en mer effektiv och lönsam verksamhet.

Anpassningsbarhet och flexibilitet

ISO-standarderna är utformade för att vara flexibla och anpassningsbara, vilket innebär att de kan tillämpas på företag av alla storlekar och typer.  

Mindre entreprenörsdrivna bolag kan därför implementera och anpassa dessa standarder för att passa deras specifika behov och verksamhet.

Avslutning

Som du kan se är ISO 9001 och ISO 14001 bra för alla bolag.  Att implementera dessa standarder kan vara en utmärkt investering även för mindre företag som vill förbättra sin verksamhet, attrahera kunder och vara mer konkurrenskraftiga på marknaden.

Att ta steget mot certifiering kan kännas utmanande, men det finns experter och konsulter som kan hjälpa till att guida er genom processen.  Och kom ihåg, genom att visa att ni bryr er om kvalitet och miljö, skapar ni inte bara en bättre verksamhet utan också en bättre värld för oss alla.

ISO-certifiering är en utmärkt investering om man vill förbättra sin verksamhet, attrahera kunder och vara mer konkurrenskraftiga på marknaden

Så, varför inte ge det en chans?  Kanske upptäcker ni att ISO 9001 och ISO 14001 är precis vad ert företag behöver för att nå nya höjder och göra en positiv inverkan på både era kunder och vår planet.

Lycka till, och tveka inte att dela med er av era erfarenheter och framgångar längs vägen!

Gratis e-bok
Allt från vad standarder kräver till hur du genomför ett projekt för att etablera ett certifierbart ledningssystem.
Tack! Nu får du snart ett e-post från oss!
Oj! 

Något gick fel.

Hör av dig till support@ampliflow.com.
Gratis e-bok
Allt från vad standarder kräver till hur du genomför ett projekt för att etablera ett certifierbart ledningssystem.
Tack! Nu får du snart ett e-post från oss!
Oj! 

Något gick fel.

Hör av dig till support@ampliflow.com.
Artiklar

Fler artiklar

Verktyg, information och andra resurser du behöver.
Arbetsmiljö

Checklista: Så följer du arbetsmiljölagen steg-för-steg

Lär dig vad arbetsmiljölagen innebär och hur ditt företag kan följa den för en säker och hälsosam arbetsmiljö. Följ vår checklista och säkerställ efterlevnad.
Patrik Björklund
July 9, 2023
Kundcase

Kundcase: KEY Relocation - ISO-certifiering som en hygienfaktor

KEY Relocation, ett företag specialiserat på internationella personalomflyttningar, har framgångsrikt ISO-certifierat sin verksamhet genom ett samarbete med AmpliFlow. Genom att standardisera sina processer och stärka sin digitala transformation kan de nu garantera en hög servicenivå för alla kunder.
Patrik Björklund
August 23, 2023
Miljö

Greenwashing: Vad det är och hur ISO 14001 kan hjälpa ditt företag att undvika det

Undrar du över hur ditt företag kan undvika greenwashing och förbättra sin hållbarhet? Läs vår artikel för att upptäcka hur ISO 14001 kan förbereda ditt företag för kommande EU-lagstiftning och skydda ditt företags rykte.
Patrik Björklund
July 21, 2023

Gör som många andra - ta hjälp av AmpliFlow

Boka en nulägesanalys idag för att se hur nära du är certifiering, eller kontakta oss för att diskutera direkt med experter.