Kundcase: KEY Relocation - ISO-certifiering som en hygienfaktor

Skrivet Av
Patrik Björklund
Patrik Björklund
Publicerad
August 23, 2023
Ämne
Kundcase

KEY Relocation är ett företag som är specialiserat på att hjälpa företag att flytta sin internationella personal till och från Norden. De strävar efter att ge sina kunder en sömlös och stressfri upplevelse, från planering till genomförande. Men för att säkerställa att de kan leverera samma höga nivå av service oavsett omständigheter, bestämde de sig för att ISO-certifiera sin verksamhet.

Certifiering inom kvalitet och miljö

För att förstärka sitt kvalitetsarbete, standardisera företagets processer och stärka sin digitala transformation, vände sig KEY Relocation till AmpliFlow. Målet var att etablera och certifiera ett ledningssystem enligt ISO 9001 och 14001 som lever upp till högsta kvalitetskrav.

"Vi har plockat upp i våra kund- och marknadsundersökningar vad vi gör bra och vad vi kan göra bättre," sa Jonas Kempe, Country Manager för KEY Relocation. "Vi ville standardisera så att alla kunder kan förvänta sig samma typ av kundservice, bemötande, uppmärksamhet och kommunikation oavsett region eller konsult."

För att göra detta valde KEY Relocation AmpliFlow, en leverantör av smarta IT-verktyg och expertstöd inom ISO-certifiering. "AmpliFlow har varit en nyckelpartner för oss i vår ISO-certifieringsprocess," sade Jonas. "De har hjälpt oss att förstå och uppfylla kraven från ISO-standarderna, och deras smarta IT-verktyg har minskat projekttiden dramatiskt."

Målet var att utveckla företaget

Genom sitt samarbete med AmpliFlow har KEY Relocation kunnat fokusera på att utveckla verksamheten. "Med AmpliFlow kunde vi fokusera på att utveckla vår verksamhet, snarare än bara uppnå certifiering," berättar Jonas. "De gav oss verktygen och stödet vi behövde för att göra en verklig skillnad i hur vårt företag fungerar."

En annan stor fördel med AmpliFlows lösningar är allt-i-ett-konceptet - från idé till certifiering.

"Vi valde AmpliFlow eftersom de erbjöd en allt-i-ett-lösning - från idé till digitalisering till certifiering - vilket innebar att vi kunde fokusera på vår kärnverksamhet under processen," sa Jonas.

Men det slutar inte vid certifieringen.

För KEY Relocation är ISO-certifikatet mer än bara ett papper – det är beviset på deras hängivenhet till ständiga förbättringar.

"Vi vill nästan bagatellisera certifikatet," berättade Jonas. "Vi vill lyfta fram arbetet som ligger bakom. ISO-certifieringen är prioriterad - men den är mer en hygienfaktor."

Ständig förbättring

Tack vare sitt arbete med AmpliFlow kan nu KEY Relocation säga med självförtroende att de gör rätt saker, inte bara när det gäller certifiering utan också i hur de driver sin verksamhet.

"Vi har nu en bekräftelse på att vi är på rätt väg och gör rätt saker," sa Jonas stolt.

Genom detta partnerskap med AmpliFlow har KEY Relocation inte bara lyckats standardisera sina processer över alla regioner och tjänster men också skapat en solid grund för fortsatt utveckling och framgång i framtiden.

Läs mer om KEY Relocations resa

Vi kommer kunna följa KEY Relocations resa mer i detalj framöver. Först ut är en genomgång av deras internrevision och de oväntade effekterna av den, läs mer här:

Gratis e-bok
Allt från vad standarder kräver till hur du genomför ett projekt för att etablera ett certifierbart ledningssystem.
Tack! Nu får du snart ett e-post från oss!
Oj! 

Något gick fel.

Hör av dig till support@ampliflow.com.
Artiklar

Fler artiklar

Verktyg, information och andra resurser du behöver.
Kompetenshantering

Vad är kompetenshantering?

Utforska betydelsen av kompetenshantering inom ramen för ISO-standarder och hur det bidrar till framgångsrika företag. Lär dig om stegen för en effektiv hantering av kompetens och kontinuerlig förbättring.
Patrik Björklund
November 21, 2023
Intressentanalys

Vad är intressentanalys inom ISO 9001?

Att ha koll på och jobba strukturerat med företagets intressenter är ett krav inom ISO 9001. Här går vi igenom vad det innebär.
Joakim Stenström
January 27, 2023
Målstyrning

Målstyrning och dess Inverkan på KPI:er

Lär dig hur väldefinierade mål med balanserade mätvärden kan påverka era KPI:er och driva riktig förändring.
Patrik Björklund
November 23, 2023

Gör som många andra - ta hjälp av AmpliFlow

Boka en nulägesanalys idag för att se hur nära du är certifiering, eller kontakta oss för att diskutera direkt med experter.