ISO 9001 ska uppdateras - Det här innebär det för dig

Skrivet Av
Patrik Björklund
Patrik Björklund
Publicerad
September 26, 2023
Ämne
ISO-9001
ISO 9001 ska uppdateras - Det här innebär det för dig

ISO 9001, en global standard för kvalitetsledning, ska revideras. Ordföranden i SIS kommitté 304, Per Webb från Scania, förklarar att detta beror på faktorer som hållbarhet, digitalisering och artificiell intelligens. ISO 9001 är mer än bara certifiering; det skapar en struktur för företag att säkerställa att de kan leverera vad som har överenskommits med intressenter.

Revideringen kommer att baseras på synpunkter från nationella kommittéer i olika länder och kommer att ta ungefär tre till fem år. Webb uppmuntrar alla verksamheter att engagera sig i processen för att bidra till en positiv och hållbar standardutveckling. Trots Sveriges lilla storlek har landet haft stor inverkan på ISO 9001:s utvecklingsprocess tack vare den aktiva kommittén och dess erfarna deltagare. För mer information om den kommande revideringen av ISO 9001, kontakta Ulrika Edholm, projektledare på SIS.

Läs hela nyheten här: The Standard of all Standards ISO 9001 ska revideras - Svenska institutet för standarder, SIS

Vad innebär det för oss som certifierat bolag?

Om ditt företag redan är certifierat enligt ISO 9001 kommer du att behöva anpassa dig till eventuella ändringar som revideringen medför. Det kan innebära att du behöver uppdatera dina interna processer, utbildningar och dokumentation för att uppfylla de nya kraven. När den nya versionen av standarden är klar kommer det sannolikt finnas en övergångsperiod där både den gamla och den nya versionen av standarden accepteras. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om revideringsprocessen och förbereda sig för eventuella ändringar.

Slutsats från oss på AmpliFlow

Revideringen av ISO 9001 är en viktig process som kommer att påverka alla företag och organisationer som är certifierade enligt denna standard. Förändringar som hållbarhet, digitalisering och artificiell intelligens driver denna revidering.

Som experter inom ISO-standarder och med vårt eQMS verktyg, AmpliFlow, står vi redo att stödja företag genom denna omställningsprocess. Vi kommer att hålla oss uppdaterade om revideringsprocessen och bistå med rådgivning och verktyg för att säkerställa en sömlös övergång till den nya versionen av ISO 9001. Kontakta oss idag för mer information eller stöd. Spännande tider framöver!

Gratis e-bok
Allt från vad standarder kräver till hur du genomför ett projekt för att etablera ett certifierbart ledningssystem.
Tack! Nu får du snart ett e-post från oss!
Oj! 

Något gick fel.

Hör av dig till support@ampliflow.com.
Gratis e-bok
Allt från vad standarder kräver till hur du genomför ett projekt för att etablera ett certifierbart ledningssystem.
Tack! Nu får du snart ett e-post från oss!
Oj! 

Något gick fel.

Hör av dig till support@ampliflow.com.
Artiklar

Fler artiklar

Verktyg, information och andra resurser du behöver.
ISO-Certifiering

AmpliFlow - Din bästa partner för ISO-certifiering

Upptäck AmpliFlow, det banbrytande IT-verktyget som transformerar ditt företags ISO-certifieringsprocess. Lär dig hur detta integrerade system kan effektivisera din företagsledning, förbättra produktivitet och stärka riskhanteringen - allt på en centraliserad plattform.
Patrik Björklund
July 31, 2023
Policy

Vad utgör en bra verksamhetspolicy? En genomgång av bästa praxis och teorier

Utforska vetenskapligt stödda principer och verkliga exempel för att skapa en effektiv verksamhetspolicy som stärker framgång och skapar en positiv arbetskultur.
Patrik Björklund
July 6, 2023
ISO 27001

Varför ISO 27001 inte bara är en fråga för IT-chefen

Utforska varför ISO 27001 inte bara är en IT-chefs ansvar, utan kräver engagemang från hela ledningen för att skapa en effektiv säkerhetskultur.
Patrik Björklund
October 14, 2023

Gör som många andra - ta hjälp av AmpliFlow

Boka en nulägesanalys idag för att se hur nära du är certifiering, eller kontakta oss för att diskutera direkt med experter.