ISO 9001 ska uppdateras - Det här innebär det för dig

Skrivet Av
Patrik Björklund
Patrik Björklund
Publicerad
September 26, 2023
Ämne
ISO-9001

ISO 9001, en global standard för kvalitetsledning, ska revideras. Ordföranden i SIS kommitté 304, Per Webb från Scania, förklarar att detta beror på faktorer som hållbarhet, digitalisering och artificiell intelligens. ISO 9001 är mer än bara certifiering; det skapar en struktur för företag att säkerställa att de kan leverera vad som har överenskommits med intressenter.

Revideringen kommer att baseras på synpunkter från nationella kommittéer i olika länder och kommer att ta ungefär tre till fem år. Webb uppmuntrar alla verksamheter att engagera sig i processen för att bidra till en positiv och hållbar standardutveckling. Trots Sveriges lilla storlek har landet haft stor inverkan på ISO 9001:s utvecklingsprocess tack vare den aktiva kommittén och dess erfarna deltagare. För mer information om den kommande revideringen av ISO 9001, kontakta Ulrika Edholm, projektledare på SIS.

Läs hela nyheten här: The Standard of all Standards ISO 9001 ska revideras - Svenska institutet för standarder, SIS

Vad innebär det för oss som certifierat bolag?

Om ditt företag redan är certifierat enligt ISO 9001 kommer du att behöva anpassa dig till eventuella ändringar som revideringen medför. Det kan innebära att du behöver uppdatera dina interna processer, utbildningar och dokumentation för att uppfylla de nya kraven. När den nya versionen av standarden är klar kommer det sannolikt finnas en övergångsperiod där både den gamla och den nya versionen av standarden accepteras. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om revideringsprocessen och förbereda sig för eventuella ändringar.

Slutsats från oss på AmpliFlow

Revideringen av ISO 9001 är en viktig process som kommer att påverka alla företag och organisationer som är certifierade enligt denna standard. Förändringar som hållbarhet, digitalisering och artificiell intelligens driver denna revidering.

Som experter inom ISO-standarder och med vårt eQMS verktyg, AmpliFlow, står vi redo att stödja företag genom denna omställningsprocess. Vi kommer att hålla oss uppdaterade om revideringsprocessen och bistå med rådgivning och verktyg för att säkerställa en sömlös övergång till den nya versionen av ISO 9001. Kontakta oss idag för mer information eller stöd. Spännande tider framöver!

Gratis e-bok
Allt från vad standarder kräver till hur du genomför ett projekt för att etablera ett certifierbart ledningssystem.
Tack! Nu får du snart ett e-post från oss!
Oj! 

Något gick fel.

Hör av dig till support@ampliflow.com.
Free e-book
Everything from what standards require to how you implement a project to establishing a certifiable management system.
Tack! Nu får du snart ett e-post från oss!
Oj! 

Något gick fel.

Hör av dig till support@ampliflow.com.
Behöver ni hjälp att nå ISO-certifiering?
AmpliFlow kan hjälpa dig med allt som behövs för att nå certifiering. Från smarta IT-system till projektledning, utbildning, internrevision och mycket mer. Boka ett möte idag för att få veta mer!
Tack! Vi hör snart av oss!
Oj! 

Något gick fel.

Hör av dig till support@ampliflow.com.
Artiklar

Fler artiklar

Verktyg, information och andra resurser du behöver.
Arbetsmiljö

ISO 45001: Den ultimata lösningen för att följa arbetsmiljölagen och skapa en arbetsmiljö i världsklass

Utforska hur ISO 45001 kan hjälpa ditt företag att uppfylla arbetsmiljölagen och skapa en arbetsmiljö i världsklass genom systematiskt arbetsmiljöarbete, riskhantering och kontinuerlig förbättring.
Patrik Björklund
July 9, 2023
Internrevision

KEY Relocations internrevision - en viktig del i certifieringsresan mot ISO 9001 och 14001

Utforska hur KEY Relocation genomförde sin internrevision som en del av sin certifieringsresa mot ISO 9001 (kvalitetsledning) och ISO 14001 (miljöledning), med oväntade och värdefulla insikter längs vägen.
Patrik Björklund
August 23, 2023
Lagstiftningshantering

Lagstiftningshantering - En guide för ledningsgruppen

Lär dig hur ni som ledning behöver hantera lagstiftning och bevakning med denna steg-för-steg guide, inkluderar praktiska verktyg och metoder för ISO-standarder efterlevnad.‍
Patrik Björklund
October 23, 2023

Gör som många andra - ta hjälp av AmpliFlow

Boka ett möte idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med system och/eller stöd.