Fördelarna med att anlita en erfaren konsult för att etablera ditt ledningssystem

Skrivet Av
Joakim Stenström
Joakim Stenström
Publicerad
September 12, 2023
Ämne
Ledningssystem

Att ta hjälp av en erfaren konsult när du ska bygga ditt ledningssystem och få det certifierat kan vara en mycket fördelaktig investering.

Här är några anledningar till varför det kan vara värdefullt att anlita en konsult istället för att göra det själv, samt de största riskerna med att inte göra det.

Erfarenhet och expertis:

En konsult med erfarenhet av att bygga och certifiera ledningssystem har en djup förståelse för processerna, kraven och bästa praxis.

Det innebär att de kan erbjuda råd och stöd baserat på tidigare erfarenheter, vilket kan öka chanserna för att ditt ledningssystem blir certifierat snabbt och effektivt.

En annan fördel är att en bra konsult har gjort nästan alla misstag som går att göra under sin karriär och kan hjälpa dig att inte göra samma misstag.

Tidsbesparing:

Att bygga och certifiera ett ledningssystem kan vara en tidskrävande process, särskilt om du inte har erfarenhet av det. En konsult kan hjälpa dig att navigera i processen snabbare och undvika onödiga förseningar och kostnader.

Läs exempelvis om hur vår kund KEY Relocation kom i mål dubbelt så snabbt genom att använda oss som konsulter jämfört med att göra det själv.

Riskminimering:

Det finns en rad risker associerade med att bygga och certifiera ett ledningssystem, såsom att inte uppfylla kraven eller inte genomföra nödvändiga förändringar i tid.

En erfaren konsult kan hjälpa till att identifiera och hantera dessa risker, vilket ökar chanserna för att ditt ledningssystem blir framgångsrikt certifierat.

Anpassning till företagets behov:

En konsult kan hjälpa dig att anpassa ledningssystemet så att det passar ditt företags specifika behov och förutsättningar. En riktigt bra konsult ser även till att ledningssystemet kommer göra ditt företag mycket bättre - inte bara uppfylla krav.

Det kan öka effektiviteten och ge dig en bättre grund för certifiering.

Vikten av IT-verktyg:

En erfaren konsult förstår slutgiltigen vikten av att tänka på IT-verktygen från dag 1. IT-verktyg är en kritisk del av ledningssystemet, och att inte integrera dem korrekt kan leda till ineffektivitet, svårigheter att spåra och rapportera information, samt problem med att upprätthålla och förbättra systemet över tid.

En konsult kan hjälpa dig att välja de bästa IT-verktygen för dina behov och se till att de integreras effektivt.

Slutsats

Sammanfattningsvis kan det vara mycket fördelaktigt att anlita en erfaren konsult när du ska bygga och certifiera ditt ledningssystem.

En konsult kan hjälpa dig att spara tid, minimera risker, anpassa systemet efter dina behov och välja rätt IT-verktyg för att säkerställa en smidig och framgångsrik certifieringsprocess.

Gratis e-bok
Allt från vad standarder kräver till hur du genomför ett projekt för att etablera ett certifierbart ledningssystem.
Tack! Nu får du snart ett e-post från oss!
Oj! 

Något gick fel.

Hör av dig till support@ampliflow.com.
Free e-book
Everything from what standards require to how you implement a project to establishing a certifiable management system.
Tack! Nu får du snart ett e-post från oss!
Oj! 

Något gick fel.

Hör av dig till support@ampliflow.com.
Behöver ni hjälp att nå ISO-certifiering?
AmpliFlow kan hjälpa dig med allt som behövs för att nå certifiering. Från smarta IT-system till projektledning, utbildning, internrevision och mycket mer. Boka ett möte idag för att få veta mer!
Tack! Vi hör snart av oss!
Oj! 

Något gick fel.

Hör av dig till support@ampliflow.com.
Artiklar

Fler artiklar

Verktyg, information och andra resurser du behöver.
Avvikelsehantering

Avvikelsehantering: nyckeln till ständiga förbättringar och ökad kundnöjdhet

En väl genomtänkt och anpassad avvikelsehanteringsprocess är avgörande för att säkerställa kvalitet, effektivitet och kundnöjdhet i långa loppet. Läs vår guide för att komma igång.
Patrik Björklund
April 23, 2024
ISO 27001

ISO 27001 - en översikt för icke-tekniska ledare

ISO 27001 är mer än bara en teknisk standard - det är ett kraftfullt verktyg för att skydda din organisations informationstillgångar och bygga en stark säkerhetskultur.
Patrik Björklund
October 15, 2023
Managementkonsulter

ISO-certifiering - ett kostnadseffektivt alternativ till management-konsulttjänster

Utforska ISO-certifiering som ett kostnadseffektivt alternativ till traditionella managementkonsulttjänster för att förbättra din verksamhet.
Patrik Björklund
November 9, 2023

Gör som många andra - ta hjälp av AmpliFlow

Boka ett möte idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med system och/eller stöd.