Fördelarna med att anlita en erfaren konsult för att etablera ditt ledningssystem

Skrivet Av
Joakim Stenström
Joakim Stenström
Publicerad
September 12, 2023
Ämne
Ledningssystem
Fördelarna med att anlita en erfaren konsult för att etablera ditt ledningssystem

Att ta hjälp av en erfaren konsult när du ska bygga ditt ledningssystem och få det certifierat kan vara en mycket fördelaktig investering.

Här är några anledningar till varför det kan vara värdefullt att anlita en konsult istället för att göra det själv, samt de största riskerna med att inte göra det.

Erfarenhet och expertis:

En konsult med erfarenhet av att bygga och certifiera ledningssystem har en djup förståelse för processerna, kraven och bästa praxis.

Det innebär att de kan erbjuda råd och stöd baserat på tidigare erfarenheter, vilket kan öka chanserna för att ditt ledningssystem blir certifierat snabbt och effektivt.

En annan fördel är att en bra konsult har gjort nästan alla misstag som går att göra under sin karriär och kan hjälpa dig att inte göra samma misstag.

Tidsbesparing:

Att bygga och certifiera ett ledningssystem kan vara en tidskrävande process, särskilt om du inte har erfarenhet av det. En konsult kan hjälpa dig att navigera i processen snabbare och undvika onödiga förseningar och kostnader.

Läs exempelvis om hur vår kund KEY Relocation kom i mål dubbelt så snabbt genom att använda oss som konsulter jämfört med att göra det själv.

Riskminimering:

Det finns en rad risker associerade med att bygga och certifiera ett ledningssystem, såsom att inte uppfylla kraven eller inte genomföra nödvändiga förändringar i tid.

En erfaren konsult kan hjälpa till att identifiera och hantera dessa risker, vilket ökar chanserna för att ditt ledningssystem blir framgångsrikt certifierat.

Anpassning till företagets behov:

En konsult kan hjälpa dig att anpassa ledningssystemet så att det passar ditt företags specifika behov och förutsättningar. En riktigt bra konsult ser även till att ledningssystemet kommer göra ditt företag mycket bättre - inte bara uppfylla krav.

Det kan öka effektiviteten och ge dig en bättre grund för certifiering.

Vikten av IT-verktyg:

En erfaren konsult förstår slutgiltigen vikten av att tänka på IT-verktygen från dag 1. IT-verktyg är en kritisk del av ledningssystemet, och att inte integrera dem korrekt kan leda till ineffektivitet, svårigheter att spåra och rapportera information, samt problem med att upprätthålla och förbättra systemet över tid.

En konsult kan hjälpa dig att välja de bästa IT-verktygen för dina behov och se till att de integreras effektivt.

Slutsats

Sammanfattningsvis kan det vara mycket fördelaktigt att anlita en erfaren konsult när du ska bygga och certifiera ditt ledningssystem.

En konsult kan hjälpa dig att spara tid, minimera risker, anpassa systemet efter dina behov och välja rätt IT-verktyg för att säkerställa en smidig och framgångsrik certifieringsprocess.

Gratis e-bok
Allt från vad standarder kräver till hur du genomför ett projekt för att etablera ett certifierbart ledningssystem.
Tack! Nu får du snart ett e-post från oss!
Oj! 

Något gick fel.

Hör av dig till support@ampliflow.com.
Gratis e-bok
Allt från vad standarder kräver till hur du genomför ett projekt för att etablera ett certifierbart ledningssystem.
Tack! Nu får du snart ett e-post från oss!
Oj! 

Något gick fel.

Hör av dig till support@ampliflow.com.
Artiklar

Fler artiklar

Verktyg, information och andra resurser du behöver.
Policy

Vad är en verksamhetspolicy?

En verksamhetspolicy är ett krav för många företag men vad är det? Vad behöver den innehålla?
Joakim Stenström
January 24, 2023
Kundcase

Kundcase: KEY Relocation - ISO-certifiering som en hygienfaktor

KEY Relocation, ett företag specialiserat på internationella personalomflyttningar, har framgångsrikt ISO-certifierat sin verksamhet genom ett samarbete med AmpliFlow. Genom att standardisera sina processer och stärka sin digitala transformation kan de nu garantera en hög servicenivå för alla kunder.
Patrik Björklund
August 23, 2023
ISO-9001

"ISO 9001? Åh nej, inte mer papper och dokumentation!"

ISO 9001 är en internationell standard som hjälper företag att förbättra sina processer, öka kundnöjdhet, skapa en kultur av ständig förbättring och bygga förtroende med kunder och leverantörer. Det handlar om mycket mer än dokumentation, och fokuserar på riskbaserat tänkande, medarbetarengagemang och flexibilitet för att passa olika företag.
Patrik Björklund
May 18, 2023

Gör som många andra - ta hjälp av AmpliFlow

Boka en nulägesanalys idag för att se hur nära du är certifiering, eller kontakta oss för att diskutera direkt med experter.